zaterdag 10 mei 2008

leer van de natuur: zie hoe alles gedaan wordt en hoe het wonder van het leven zich ontvouwt zonder ontevredenheid of ongelukkigheid.

Bovenstaande woorden komen uit een boek van Tolle. Met 4 vriendinnen hebben we regelmatig een discussieer middag. Gisteren was het op de kruidentuin van yvonne en konden we inderdaad even stilstaan bij de planten en bloemen en konden we ervaren dat even alle narigheid weg was. We hebben al verschillende keren over Tolle gepraat maar nog nooit was het voor ons allemaal zo duidelijk als nu op de tuin.

9 opmerkingen:

curieuzeneuze zei

dat is heerlijk dat je met enkele 'gelijkgestemden' kan praten over wat je bezighoudt, yvette!

dankjewel voor het bezoekje an mijn log en je leuke reaktie!!

prettige pinksterdagen!!

Morgaine zei

Goedemorgen Yvette, met het zweet op mijn rug ondertussen, (huishouding ;-)), kom ik je vertellen dat ik dat altijd al gedaan heb, leren van de natuur, rust zoeken in de natuur, bloemen, planten bomen, kun je zo heerlijk filosofisch over gaan doen, hou ik wel van, in mijn eentje, met een goede gesprekspartner, het laatste ontbreekt het weleens aan, in de natuur dan, thuis weer des te meer :D

OT, Luilak, oh ja, kennen ze zeer zeker wel in Almere, ik was het alleen vergeten tot jij het zei, hahahaha, hier houden ze traditioneel elk jaar de bloemenmarkt langs één van de grachtjes. Kinderen die rottigheid uithalen, vast wel, maar de mijne weet niet eens wat het IS ;-) Gebrek aan haar opvoeding? OF uit voorzorg :P

Fijne zaterdag!
XXX

Martine zei

Grappig..........ik had datzelfde een paar dagen geleden maar dan over Don Miguel Ruiz. De geschriften van die man maken diepe indruk op mij.
Ik wens jou een natuurlijk pinksterfeest, Yvette.

beuzeblaadje zei

Een schitterende spreuk Yvette, van de natuur kunnen we nog heel wat leren....

Het lijkt me heerlijk dat een vriendinnengroep te hebben waarmee je over "diepere" dingen kunt discussiëren.

Fijne pinksterdagen,
beuzeblaadje

Vrouwke zei

Van Tolle heb ik nog nooit gehoord. Ik zal eens even gaan neuzen op internet.

Fijne pinksterdagen.

MariecusBruyn zei

Wat een tekst die erin hakt bij mij momenteel! Fantastisch mooi weer, de natuur die explodeert in al haar pracht en ik zit dippig te wezen... zal ook eens zo'n groepje moeten vinden... of een tuinkabouter die me bij m'n haren weer omhoog trekt ;)

Anoniem zei

Totdat de kat binnen een uur twee jonge mussen tussen haar tanden mee naar binnen sleept... Héb ik een keer een nest vogels, gaat die lamme dikzak onder de boom liggen wachten totdat ze vliegles krijgen.
Dat vogeltje piepte echt heel ongelukkig, dat was geen vrolijk fluiten naar soortgenoten :-(

Volgens mij is gewoon bezig zijn in de natuur (in de tuin werken, wandelen, paardrijden)de beste manier om te 'leren'in de natuur. Een beetje in de natuur koekeloeren omdat je er zo nodig van moet leren werkt voor mij niet. Gewoon er onderdeel van uitmaken door eraan bij de dragen gaat me wat beter af.


Hier in Brabantia is het zomers warm, is het daar bij jou ook zo'n zalig weer?

groet Isele

klaproos zei

leer van de natuur: zie hoe alles gedaan wordt en hoe het wonder van het leven zich ontvouwt zonder ontevredenheid of ongelukkigheid.

het is er gewoon, maar noem dát maar gewoon, geen kunstenaar of doctor heeft ok kunnen maken wat ogenschijnlijk zó simpel lijkt,
een sprietje gras of een paardenbloem.

mooi gesproken'
ik geniet

groetjes
klaproos

lillylauma zei

Er valt veel te leren van de natuur. Sterker nog, tegenwerken heeft geen zin. Nu nog mee met de flow :-)

Groetjes,
Lillylauma