woensdag 8 oktober 2008

prikkelig

Reageren op gedoe om je heen, prikkels van buiten die je je meteen eigen maakt, eigenlijk zou je eerst even de rust in jezelf moeten opzoeken , zodat je vanuit je werkelijke intuïtie besluiten kan nemen. Gisteren zag ik het tegenovergestelde. Clemy die net geopereerd is aan haar heup en vanuit haar onvermogen om het gedoe om haar heen te laten zijn voor wat het is, zichzelf nog veel meer pijn doet dan ze al heeft. Ze probeert iedereen ter wille te zijn, maar creëert daarmee zo veel onrust dat ze steeds misselijker wordt en steeds meer pijn krijgt. Kon ze zich maar overgeven, kon ze maar even in de rust komen, kon ze zich maar even overgeven aan de slaap die ze zo nodig heeft.

18 opmerkingen:

kruidje zei

Ik kan me het wel voorstellen, maar er is een moment van rust en een moment van beweging. Jouw stukjes lijken veel op rendieren gewei, daar moest ik heel sterk aan denken!

Di Mario zei

Soms zou je wel willen maar is het niet mogelijk.

Love as Always
Di Mario

klaproos zei

clemy zal het zelf moeten doen yvette, niemand kan haar daarbij helpen...

Morgaine zei

Tis die vrije wil, of het leren nee zeggen om die rust te nemen... moeilijk en een groots proces, komt wel!

het is altijd makkelijker voor andere te zien dan voor jezelf. Ook dat is een issue vaak...

XXX

PS< mijn linkeroor begint ineens te piepen.... :S

Martine zei

Misschien hebben jouw lieve woorden haar een beetje rust gebracht.

T zei

Interesting sculpural aspects to this incredibly complext peice of art. Very nice.

MariecusBruyn zei

Sommige mensen zijn heel standvastig! Zo standvastig dat het niet goed meer is voor henzelf, maar dat is volledig aan hen om daar achter te komen. En hoe "koppiger", hoe zwaarder de lessen vaak worden. Hopelijk slaagt ze snel in haar herexamen!

Wim zei

OT: Het is waar je kunt natuurlijk allerhande steentjes met gaatjes en stukken schors, zelfs gedroogd mos en takjes in je doeken verwerken, maar laat ik je maar geen prikkels geven van buitenaf doe maar gewoon en dan maak je al prachtige dingen.

Cestandrea zei

oh my, I so long to TOUCH this! It calls for tactile exploration, and the colours are so earthy, and it looks like an animal too. Great experience to simply look at it,
love
Andrea

Sara's Texture Crafts zei

I love the texture here!

You say you have 3 hernias... ouch! I hope that you get well soon in time for your exhibitions.

Thank you for reading my blog... I often don't sleep well, so I spend a lot of time on-line!! Still at least I am bless to do something I enjoy as a job.

Sara xx

~~Seraka~~ zei

wat een mooie kleurnuances in je werk
ik vraag me vaak af, wat je met het resultaat doet
of ben je vooral bezig met het creëeren?

elly zei

Als het al zwaar is wordt het nog zwaarder, en is er vaak geen mogelijkheid eruit te stappen, daarom is het handiger de rust en stilte te 'oefenen' in rustigere perioden. Maar dan hebben we er de behoefte niet aan. Jammer.

assayya zei

het zijn haar lessen, het is haar pijn.
je kunt haar nu alleen maar licht en liefde sturen:))

Marius zei

Assayya zei, "geef haar licht en liefde", dit laatste nog het meest, trage & zachte liefde, en goede raad het minst (denk ik). Erkenning, haar omhelzen zonder een woord te zeggen, zonder gefluister, is een bron van rust, en is er de rust dan voel je de werkelijke noodzaak van rust. Zou het zo kunnen zijn Yvette?

Anneli zei

Hi Yvette,
your works are absolutely fantastic!
(Please check my blog for extensive answer on your comment.) Anneli

curieuzeneuze zei

jezelf overgeven is niet gemakkelijk als je altijd zelf de touwtjes in handen gehad hebt.

langzaamaan zal ze wel leren lossen ..

Anoniem zei

'prikkelig' geeft aan dat je in contact bent met jezelf en je on/mogelijkheden. Tevens is dat de kans om te veranderen en tevreden te leren zijn met wat is en wie je bent. De rust komt dan vanzelf lieve schat!

Wederom prachtige structuur en kleurig vilt, zeer passend bij wat je schrijft over jezelf!

X

Isolde

Helen Suzanne zei

oo what fantastic pieces, they remind me of suspended roots of trees living in swamp forests... I must go translate your text - it looks most interesting