maandag 30 juni 2008

meedogenloos

wanneer heb je werkelijk mededogen, zelfs met iemand die jou pijn doet? Ik probeer altijd de pijn te zien die achter iemands gedrag zit.Pas als je dat kan zien en begrijpen en je liefde niet meer afhankelijk is van het feit of iemand aardig tegen je doet,weet je dat je mededogen betrouwbaar en echt is. Doordat je je dan opgelucht voelt,en acceptatie uitstraalt kan je het lijden van de ander beetje bij beetje verlichten.


IK heb heb nieuwe computer waardoor ik niet op alle blogs kan komen, iets met beveiligings codes of zo.Alle hoop is gevestigd op hulp....tot snel

vrijdag 27 juni 2008

het is mijn plicht



Als het toch eens zo zou kunnen zijn dat je alles wat je doet uit of met liefde doet.Dan wordt de plicht licht.Wat dat met de foto's te maken heeft?

donderdag 26 juni 2008

moet dit?








Wat je als hond niet allemaal moet verdragen! Heb je mooie witte sokken, moet je blauwe aan voor de foto om te laten zien dat yvette van haar blogvriendin mariecusbruyn prachtige zelf gebreide sokken heeft gekregen.Ze ruiken wel interessant. Het lijkt wel of een andere hond ze besnuffeld heeft!
En dat is zo, http://mariecusbruyn.web-log.nl/ heeft een echte puli!




woensdag 25 juni 2008

bang om alleen te zijn


Zo veel mensen zijn bang om alleen te zijn!En toch geloof ik dat iedereen vroeg of laat het proces van alleen zijn door moet maken. Het is zo belangrijk om te weten dat jij, jij alleen, je eigen gids bent. Dat vertrouwen op jezelf essentieel is........................................................Gezien de reacties tot nu toe merk ik dat ik niet duidelijk ben geweest.Het is heerlijk om alleen te kunnen zijn als je weet dat je weer terug kan naar de mensen om je heen.Maar ik bedoel het diepste alleen dat je eigenlijk niet wil voelen.Het weten dat je ten diepste eigenlijk alleen bent, dat alles tijdelijk is, dat je alleen geboren wordt en alleen dood gaat en iedereen om je heen ook dood gaat.Dat je in dat besef weet dat je alleen op jezelf kunt vertrouwen. Of zoje wilt op God kunt vertrouwen, maar in mijn filosofie is God deel van mij of ik deel van God.Nou ja ik geloof dat ik alles wel heel erg ingewikkeld maak! Eigenlijk wil ik alleen maar zeggen, luister in moeilijke situaties naar jezelf, jij en alleen jij weet wat goed is (ben ik nu duidelijk?)zal wel niet, ik zal mijn volgende log wat duidelijker proberen te formuleren.

zaterdag 21 juni 2008

als je blijft wachten vergeet je te leven

soms lukt het .....leven! Je helemaal bewust zijn wat er op het moment om je heen is en je niet bewust zijn van alle verlangens voor de toekomst en alle gepieker over het verleden.Als ik aan het vilten ben of schilderen of met de honden knuffel, is er even helemaal niets anders. Bestaan verleden en toekomst helemaal niet.Kon ik dit maar veel vaker, zie nu ben ik al weer aan het wachten op: als ik dat toch zou kunnen!!!!!

donderdag 19 juni 2008

met een stomp instrument kan je niet graven


Het mooie van leven is dat je mag blijven leren. Dat je alles wat je ogenschijnlijk verkeerd hebt gedaan in je leven, een instrument is, om het nu anders te doen.Dat je je nooit af zou moeten vragen waarom je iets gedaan hebt.Het allerbelangrijkste is om dingen te doen", "goed" of "verkeerd", blijven bewegen is belangrijk. Met stilstaan of niets doen wordt je geest niet gescherpt en heb je een stomp instrument in handen.De detail foto is van het doek dat op de andere foto het meest links hangt.Een doek dat ik associeer met graven, graven en op stronken terecht komen, graven en een nieuwe laag aanboren, nou ja graven dus om verder te komen.

dinsdag 17 juni 2008

wat heb je te vrezen van de wilde olifant


Op de foto zie je een troostdoek waarvan de gekleurde zijde, die in de zwarte wol gevilt is, staat voor de wegen die je in het leven bewandeld hebt.Het geeft niet dat het een wirwar is.De basis is zwart een kleur die voor mij, net als wit, leegte.... vrijheid.... begin en einde....liefde... betekent.Je mag zijn als een wilde olifant, niet gehinderd door vaststaande fanatieke overtuigingen.Maar open, je eigen weg zoekend, in vrijheid naar vrijheid.

zondag 15 juni 2008

jij bent mij en ik ben jou


We all share one breath.Een zin van de Indiaase dichter KABIR uit de 15de eeuw.Een zin die me bezighoudt.Een zin die op het ogenblik mijn filosofie over het leven weergeeft.Alles is een.Om dat te beseffen moet je goed naar de ander kijken om door het verschil het geheel te zien.Ik zou willen dat ik nooit meer iemand veroordeel.Ik zou willen dat ik in de ander altijd mezelf kon zien en daar niet van zou schrikken.

zaterdag 14 juni 2008

ik ga stoppen met proberen de dingen te begrijpen

Alles is aanwezig om gelukkig te zijn, waarom ben ik dan zo verdrietig?Altijd maar weer die vraag waarom, waarom, waarom.Als ik nu eens zou accepteren dat er dingen zijn die je niet kan begrijpen.Dat alles is zoals het is.

vrijdag 13 juni 2008

zolang ik leef zal jij bestaan


De titel lijkt een beetje dramatisch, maar toen ik wakker werd gemaakt door shuka, een van mijn honden, moest ik daar aan denken. Wordt nu wakker ik ben er ook nog!

woensdag 11 juni 2008

onaangedaanheid van de tijd


Bij grote verdrieten ga ik altijd de natuur in.Wij zijn hier in dit stukje van de randstad gezegend met bos, duinen en strand.Om tot mezelf te komen kies ik altijd de duinen uit en als ik dan op een duin top rondkijk over de duinen voel ik een diepe rust over me komen en weet ik me een heel klein deeltje van het grote geheel.

maandag 9 juni 2008

een theekopje dat vol is kan er niets meer bij hebben, dat is met de geest net zo!

Hij ligt in het ziekenhuis,het gaat niet best! Iedereen weet dat maar zijn vrouw wil het niet accepteren.Ze is boos dat hij lelijk doet.Ze is boos dat hij niet precies kan vertellen wat de dokter gezegd heeft.Ze is boos dat hij depressief aan het worden is. Ze is boos dat hij niet zegt dat hij toch ook wel een fijn leven gehad heeft.Ze is boos dat hij zoveel slaapt.Ze is boos dat hij bij haar vandaan glijdt en ze daar niets aan kan doen.Wij kunnen hen alleen maar helpen door van ze te houden.

zaterdag 7 juni 2008

A.Roland Holst


Veel liefde ging verloren in de wind,
en wat de wind wil zullen wij nooit weten;
en daarom-voor we elkander weer vergeten-
laten wij zacht zijn voor elkander, kind.

vrijdag 6 juni 2008

liefde wacht op een welkom

Een uitdrukking die altijd zo'n indruk op me heeft gemaakt, net zoals Picasso zei"je ne cherche pas je trouve" ik zoek niet ik vind.Ik heb een aantal viendinnen die heel graag een partner zouden willen vinden.Byzondere vrouwen, je vraagt je af waarom maar volgens,mij zegt bovenstaande genoeg.

donderdag 5 juni 2008

handel zonder twijfel maar met vertrouwen





Chaos in mijn hoofd, ik wil zoveel, ik moet zoveel,de pijn wordt minder dus ik wil weer meer.Een bijwerking van de zenuwblokkade is dat mijn voet niet meer doet wat ik wil. Trainen trainen trainen. En niet kijken naar wat ik nog allemaal moet.Vertrouwen op mijn lijf, dat geeft aan hoe ik nu moet handelen en kleine dingen maken heeft net zoveel waarde als het grote werk.Maar bovenstaande titel gaat natuurlijk over het grote geheel en niet over mijn gezeur.

woensdag 4 juni 2008

sceptisch

Volgens de dierenarts heeft Blaf een gescheurde knieband.Pijnstillers en voorlopig uitlaten aan de lijn.Maar Blaf wil rennen en zwemmen.Ook het leven van een hond gaat niet zonder slag of stoot. Toen ik aan de dierenarts vroeg waar ik het beste Reiki kon geven kon ze haar glimlach nauwelijks verbergen.Meestal vertel ik dit soort dingen ook niet aan sceptische reguliere medici maar het ontglipte me. Juist bij dieren heb ik vaak verbluffende resultaten.Ze vragen er vaak zelf om en ook gisteren na een behandeling liep ze weer op 4 poten.Dieren willen vaak maar heel kort dat ik mijn handen op ze leg maar Blaf bleef ruim een half uur liggen. Het blijft een wonder dat je als je verbinding maakt met de aarde en de hemel er helende krachten door je handen mogen stromen.

vanuit de stilte ontstaat de vrede

In een van de laatste verzen van de Bhagavad gita, ik lees hem in een boek met toelichting van onder andere Mansukh Patel, staat bovenstaande zin.Een hele belangrijke, maar ik moet nog heel wat leren om die stilte te bereiken.

dinsdag 3 juni 2008

wats loos met blaf?




Blaf gebruikt al 2 dagen haar linker achterpoot niet,neuroot als ik ben wat mijn honden aangaat, bel ik meteen in paniek de dierenarts. Vooral ook omdat ze een teek had die irritatie en roodheid veroorzaakte. Carmen mijn dierenarts, die ik ook geregeld op de kynologenclub tegenkom, kent me nu onderhand wel en stelde me gerust. Als je niet in Frankrijk geweest bent met Blaf is er wat de teek betreft niets aan de hand en morgen bekijken we het pootje.Vanmiddag dus. Waarom Blaf Blaf heet is een heel lief verhaal. Toen Noud voor de eerste keer heel kritiek in het ziekenhuis lag zei hij "als ik er niet meer ben neem je toch wel een doesje erbij" Hoe moet ze dan heten Noud? Blaf! Als kerstcadeau 2005 kreeg ik van Noud en Das de brief waarop ze me aangemeld hadden op de puppylijst van de doezen vereniging. Op de dag dat Noud stierf is Blaf geboren!

maandag 2 juni 2008

curieuzeneuzemosterdpot vraagt hulp!

willen jullie even naar http://curieuzeneuzemosterdpot.web-log.nl/ linken? Ze vraagt om positieve energie voor een heel klein kindje!

Het gote mysterie zal altijd blijven. Ga met vertrouwen op weg en zoek niet naar verklaringen!

Als je je er aan over kan geven is ziek zijn eigenlijk best wel lekker. Heerlijk met een boek op bed! Brida van Paulo Coelho deed de dag wegsmelten.Bovenstaande titel is wat het boek mij bracht.Met de post van gisteren heb ik wat verwarring gezaaid.Het mooie daarvan is wel, hoe fascinerend de reacties daarop zijn. Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk na lang wikken en wegen dit weblog begonnen ben.Ik had nooit gedacht zo veel byzondere mensen te ontmoeten!

zondag 1 juni 2008

een ideaal is een vlucht

toen ik bovenstaande las moest ik even slikken.Wat is fijner dan een ideaal te hebben en daar volledig naar toe te werken.Maar toen ik er beter over nadacht, besefte ik dat je dan mogelijk vergeet dankbaar te zijn voor wat je nu hebt.