zondag 30 november 2008

Guerilla knitting


Ik ben verliefd! Ik heb zo iets grappigs gezien.Ik raakte geintrigeerd door de naam van een blog: GRRL+DOG (http://desnee.blogspot.com). Wat je daar allemaal ziet...guerilla knitting, of zachte graffity noemen ze het. ZE, is een groep mensen die van allerlei oude half afgebreide truien, pannenlappen, sjaals en "granny"wol (van die vreslijke bollen wol die je in de tweede hands winkels ziet) enorme lappen maken en daar in alle steden van de wereld lantarenpalen en andere dingen mee aankleden.
Ik mocht van grrl+dog foto's lenen om te laten zien wat ik bedoel.
Grappig echt grappig.Je kan het allemaal op haar blog zien.
Bedankt grrl+dog voor de foto's je inspiratie en enthousiasme!

vrijdag 28 november 2008

emoties vervangen door angst

Moeilijk vind ik. Als iets je emotioneert probeer je dat een volgende keer voor te zijn en word je bang voor dat wat je emotioneert. Wil je je emoties niet laten zien? Wil je je emoties niet voelen?Is het juist niet mooi dat iets je emotioneert?
De ene keer wel de andere keer niet denk ik. Bij mij komt de angst voor verlies of dood, vaak in de plaats van houden van. Stom, want waarom geniet ik niet volop van het houden van.
Het emotioneert me enorm dat ik een aantal van jullie blogs niet geopend krijg maar daar ben ik niet bang voor, het irriteert me.
De uitslag van de mri die ik gisteren kreeg emotioneert me ook, ik was daar bang voor terwijl er nu middels een operatie wat aan gedaan kan worden.
Al die emoties.......angst is een slechte raadgever.

dinsdag 25 november 2008

chaos moet worden opgevat als buitengewoon goed nieuws

Bij het lezen van het boek: Als je wereld instort, van Pemma Chödrön, kwam ik bovenstaande zin tegen.
Het boek geeft advies in moeilijke tijden, en als je er in slaagt om vriendschap te sluiten met je demonen en de daarmee gepaard gaande onzekerheid, zorgt dit voor een heel simpele, ingehouden ontspanning en vreugde.

maandag 24 november 2008

rara waar is Peggy?
Peggy vroeg mij of ik jullie de groeten wil doen!
Haar computer doet raar. Verder heeft ze het natuurlijk heel druk met de kleine en grote boef op de foto, en moet ze heel hart klossen om aan de vraag naar haar hartjes te kunnen voldoen.
De foto van het hartje heb ik gepikt van klaproos.Met liefdevolle toestemming!

sahararaHet laatste Chakra wat Martine en ik als inspiratie voor ons maandag viltje hebben. Maar we hebben afgesproken door te gaan! Van te voren wisten we niet hoe goed dit zou worden. Heel heftig, heel confronterend, voor mij met name dit chakra, het zevende chakra, het kruin chakra.Ik heb even wat gekopieerd en geplakt en dit chakra staat voor:

Spiritualiteit
Kracht (geestelijk)
Paranormale ontwikkeling
Connectie met het goddelijke
Onthechting vd waarde van materialisme

maar als het niet zo best functioneert
Nervositeit
Geestesziekten
Neurose
Psychose
Manische depressieviteit
Vervreemding en verwarring
Apathie
Onvermogen tot leren en begrijpen
Vraagt je af wat je op aarde doet
Geen spirituele gevoelens, gewaarwoordingen of contacten
Psychotische denkwijzen
Manisch depressief
Voortdurende vermoeidheid
Kan geen beslissingen nemen
Gevoelens van eenzaamheid
Geen aansluiting met anderen kunnen vinden

Nou ja, toepasselijker kan niet.Dit chakra functioneerde niet best bij mij afgelopen tijd....ik werk er aan...Ik moet weer met mijn voeten op aarde komen, beetje lastig als je niet kan lopen maar het is dan ook figuurlijk natuurlijk.Uit mijn hoofd,me bezighouden met aardse dingen.
Volgens Kruidje hebben op dit moment veel mensen hier last van .
Martine...wat fijn was dit!!!!!!!!!!!!!!

zondag 23 november 2008

chaos

Het is chaos in mijn hoofd. Ik wil niets, kan niets alleen maar huilen. Maar ik opende net mijn mail en het lijkt alsof je aan je haren uit de wanhoop getrokken wordt.
Alle reacties op mijn vorige log, alle bezorgdheid die ik daar lees, alle lieve mailtjes! Ik ben dat weer terug gaan lezen en het helpt. Het helpt om een beetje uit de chaos te komen. Het helpt om een beetje ruimte in mijn hoofd te creeëren (woorden van Es). Isolde schreef dat je in je depressie contact met de buitenwereld moet houden, dat je sociaal moet blijven. Dat is juist zo lastig, alles lijkt zo onbelangrijk, maar het helpt tegen nog dieper wegzakken. Peggy schreef dat als je de spriraal eenmaal ziet je er al uit aan het klimmen bent. En dan vanochtend zie ik dat ik het zonnetje van de week ben van Blauwhartje.punt.nl
Dat wil ik waarmaken....er komt een superweek aan!

donderdag 20 november 2008

realiteit


Het is een nieuwe gedachte die jouw realiteit schept.

Hoe meer ik deze gedachte tot mij door laat dringen hoe makkelijker het wordt om te leven. Als je heel diep zit kan je proberen je aandacht op iets anders te richten.
Als je piekert een goed boek pakken....Het lijkt zo simpel, een gedachte voor een andere gedachte in de plaats te zetten waardoor je in een andere belevingswereld terecht komt. Waardoor de realiteit, dat waar je je aandacht op richt, dat waar je mee bezig bent, compleet verandert.

woensdag 19 november 2008

ISOLDE

ISOLDE : we vieren vandaag JOUW verjaardag.Je byzonder mooie wezen schijnt door je gedichten heen.

dinsdag 18 november 2008

vrijheid


Ergens las ik dat de grootste vrijheid die een mens kan hebben NEE zeggen is, iemand reageerde daarop door te zeggen dat JA zeggen de grootste vrijheid is.
Dit brengt me weer bij taggen......ik heb JA gezegd terwijl ik NEE voelde.Mijn NEE gevoel was dat ik daar andere mensen niet mee op kon zadelen. Hoe arrogant eigenlijk van mij, de mensen die ik getagd heb, hebben de vrijheid ja of nee te zeggen, dat bepaal ik niet!
Overigens heb ik door deze stunt wel heel interessante blogs gevonden die bijna allemaal over natuurlijk verven gaan.
Belgische webbies....3 hebben er al JA gezegd, mensen waarvan ik het nooit gedacht had!

maandag 17 november 2008

Tja wat nu...

een foto van mariecusbruyn
Tagged heet het, ik baal daarvan maar het is zo aardig bedoeld. Teresa die wonderschoon vilt maakt heeft me zo gek gekregen om hier toch aan mee te doen..
Ik begin met de regels:
The rules of this Tag are:

1. Link to the person who tagged you.

2. Post the rules on your blog.

3. Write seven little known facts about yourself.

4. Tag seven people at the end of your post and link to them.

5. Let each person know they’ve been tagged and leave a comment on their blog

6. Let the tagger know when your entry is posted

Nu zal ik mij eens beraden op bloggers die ik hetzelfde aan ga doen als Teresa mij aandeed. Doe ik foto, dicht, schrijf, creatieve, binnenlandse cq buitenlandse of onbekende bloggers....wat een dilemma
en dan ook nog 7 geheimpjes opschrijven (little known facts)

ik ben bang voor padden, verdraag geen reetveters, hou niet van telefoneren, zou het liefst bordeelroze/shocking pink kleren willen dragen, ben boos op de buurman omdat hij de hoge bomen om wil zagen (maar stiekum verlang ik ook wel een beetje naar zon en bloemen in de tuin), zeg wel eens niet wat ik denk, geloof dat ik een Belg ben omdat ik zoveel van mijn Belgische bloggers hou!
En terwijl ik dit opschrijf weet ik ook aan wie ik de tags ga doorgeven......

Peggy
Gerda
leflamand
wolkenadem
curiezeneuzenmosterdpot
wim-del-arte
mama Ilse
sorry webbies, maar het komt uit een goed hart.

ajna

Het is weer maandag, Martine's en mijn chakra viltdag. Het is weer een toepasselijk geheel.Het sluit aan bij mijn weekend waarin ik het bericht kreeg dat een vriend van mij zelfmoord pleegde.Het was iemand die ik in het ziekenhuis ontmoette met dezelfde ziekte als ik heb (manisch depressief). Alleen hij heeft het niet gered, hij kwam in de meest negatieve spiraal terecht die je je maar voor kan stellen. Als je zoiets hoort denk je meteen: had ik maar............ Dat is natuurlijk onzin maar je betrekt dit soort dingen heel snel op jezelf. Hij was hier al heel lang mee bezig (ik beschreef het al in een eerder log) en we moeten hem nu de rust gunnen die hij zocht.
Gelukkig konden we gisteren zijn familie sterkte wensen.

Als je de uitleg van de 6 de chakra leest, die ik voor het gemak van internet gepakt heb, zie je waarom het zo toepasselijk is...

Kenmerken van dit chakra:

Intuïtie
Innerlijk weten
Ontvankelijkheid
Paranormale genezing
Telepathie
Emphatie
Spiritualiteit
Idealisme

Problemen bij slecht funtioneren:

Oorpijn
Middenoorontsteking
Oogproblemen
Mentale en nerveuze negativiteit
Nachtmerries
Vertekenende realiteitszin
Geestesziekten


Overactief (te veel geopend)

Autoritair
Arrogant
Te veel overtuigd van eigen spirituele ontwikkeling
Zweverig
Niet goed geaard


onderactief (te veel gesloten)

Te veel geaard, daardoor geen binding met spirituele zaken terwijl
je dat wel wilt
Moeilijk contact maken met alle innerlijke wijsheid (ziel)
Vastklampen aan de leermeester
Bij onballans: Negatieve gedachtenstromen

zaterdag 15 november 2008

bipolair

STOMME STOMME STOMME ZIEKTE!

KANJER, JE HEBT HET NIET GERED IK KAN ME VOOR MIJN KOP SLAAN!

vrijdag 14 november 2008

alles verandert in bloemen
Als we ons voor zouden kunnen stellen dat alles ooit in bloemen verandert, als we bij alles wat we deden deze gedachte vast konden houden, zou alles dan niet veel rustiger en vreedzamer kunnen gaan? Je gaat dan bij alles wat je weggooit denken : hoe lang zou het er over doen om weer een bloem te worden. In tijden van verdriet om verlies kan je je ook voorstellen dat er ooit weer een bloem ontstaat.

dinsdag 11 november 2008

silly smoker


DE ELFDE VAN DE ELFDE.

maandag 10 november 2008

vishuddi, keelchakra


Hoi Martine, volgens mij is dit een goede chakra voor ons om uit te beelden. We laten onszelf zien, we communiceren, door dingen te creëren. In deze kleur kunnen we onze emoties kwijt. Mijn keel zit vaak dicht, ik kan niets zeggen alleen maar luisteren. Op zich natuurlijk een goede eigenschap, maar niet als je daarna compensatie gaat zoeken in dingen die niet zo goed voor je zijn. Beter is het dan om gek te doen met blauw. Kijk in de lucht, in het water, schilder je doek blauw, doe blauwe kleren aan of in mijn geval maak een blauwe troostdoek in plaats van troost eten.

Klaproos schreef me namens Martine dat Martine vandaag geen chakra log kan schrijven omdat haar computer ter ziele is. Ach Martine wat zielig voor je, maar misschien wel even lekker rustig....

zondag 9 november 2008

Als je jezelf bent ben je het mooist


Kunnen jullie ook zo genieten als mensen aan het werk zijn? Geconcentreerd, zich niet bewust van hun omgeving, helemaal zichzelf, helemaal mooi.
Het allermooist zijn mensen in contact met dieren(Gitte en Tanny)

zaterdag 8 november 2008

De dood meldt zich niet na het leven, maar tijdens.

Bovenstaande zin komt uit het boek "Verborgen jaargangen" van Es Essen. Es is een heel inspirende blogster, maar ze bleek meer....
Tijdens de kunstlijn afgelopen zondag komt er een heel byzondere vrouw op me afgelopen met de woorden : jij bent Yvette en je bent net als je blog. Onmiddelijk schiet in mijn gedachten Es! Ze was Es en net zo byzonder als ik me had voorgesteld. Tijdens de kunstlijn is het altijd erg druk, te druk om echt met iemand te praten. Ik weet zeker dat het daar nog van komt en helemaal nu ik haar boek, dat ze me toestuurde, heb gelezen. Ik kon het niet meer wegleggen. De computer is zelfs niet aan geweest.

donderdag 6 november 2008

out of the blue

Even voor alle duidelijkheid: de prachtige foto is werk van Judit Pocs en mag niet meegenomen worden.

Een heerlijke workshop, maar dat is Judit wel toevertrouwd. Met grote pakkages aan wol, kraaltjes, kantjes en andere gekke dingetjes om in te vilten, kwam iedereen vrolijk en vol verwachting het atelier van Inge Evers binnen. Meestal wordt er heerlijk gekletst tijdens workshops maar nu was het muisstil. Judit ging ons een aantal verschillende technieken uitleggen, en er moest hard gewerkt worden.
Tijdens de pauze wilde één van de cursisten iets aan mij vragen..... Het vilt kontakt heeft een nieuwe website gemaakt en of die van Noud weggehaald kon want dat stoorde. Helaas is Noud, mijn lieverd, overleden en zijn met hem de paswoorden weg!
Out of the blue is daar dan ineens zo'n pijn, zo'n verdriet, mis ik hem zo.

woensdag 5 november 2008

geluk ligt altijd binnen handbereik.


Hoe moeilijk, hoe gehinderd je je ook voelt, probeer te glimlachen. De trein heeft vertraging, probeer er om te glimlachen, haal diep adem. Probeer de humor van je tegenslagen in te zien, kijk om je heen naar de vrolijke, mooie dingen die op dat moment gebeuren en het geluk ligt voor het oprapen....
Ik ga vandaag genieten van een workshop met Judit pocs, een Hongaarse vilt kunstenares. Vorig jaar logeerde ze bij mij maar nu is ze te zwanger voor een huis met 3 honden. Bovendien heeft ze haar geliefde bij zich!

dinsdag 4 november 2008

gekwetst
Je kan alleen gekwetst worden als je een beeld over jezelf gevormd hebt.

zondag 2 november 2008

raar, misschien virus?????
Er stond vandaag een raar mailtje in mijn inbox, het lijkt of ik één van de afzenders ben, het komt van hyves, en gaat over veel geld verdienen via microsoft. Ik kreeg het binnen via een goede, betrouwbare vriendin heb het geopend maar vertrouw het niets. Dus als je mail van mij met veel fwfwfwfwf ontvangt ik heb het niet verstuurd!

De kunstlijn is geweldig, er gebeuren fantastische dingen! Zoals Jennie(1aday-jennie) een enig en byzonder mens, die langskwam en zei mijn blog heel vaak te lezen.
En Mariecusbruyn met haar gezin helemaal uit België. En ze is precies zoals ik dacht dat ze zou zijn, alsof we elkaar altijd al kenden!

Wat zal de dag van vandaag brengen?
Maar voor mij kan de kunstlijn nu al niet meer kapot!