zaterdag 15 oktober 2011

Paddenstoelendag 2111

Paddenstoelendag op de Overplaats in Heemstede


Op zondag 16 oktober 2011 is het derde natuurfestival in het kader van 75 jaar Landschap Noord-Holland. Deze dag is op de Overplaats op de grens van Heemstede en Bennebroek. Het wordt een leuke dag op een schitterende plek. Het is de plek waar beroemde Carl Linnaeus werkte. Deze dag wordt samen met het IVN afd. Zuid-Kennemerland en het Haarlems Dagblad georganiseerd.

Wat is er te doen?
Wandelexcursies, informatiemarkt, lezingen, veel kinderactiviteiten, kabouter Pierelier, workshops GPS en Nordic Walking, informatiemarkt, een wandeltocht over landgoederen van ca. 14 km en een gezellig terras. Voor de kunstliefhebbers is er iets speciaals. Kunstenaarscollectief Het Harde Potlood maakt samen met toeschouwers een natuurkunstwerk. Bastiaan Buissink laat op de Overplaats geïnspireerde muziek horen.
Het programma is hieronder te downloaden.Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Adres: Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede. Aanbevolen route vanuit Haarlem via Herenweg i.v.m. Heemstede Loop. Bus 50 en 51 stoppen vlakbij, parkeren op parkeerterrein Speeltuin Linnaeushof (€ 2,-).

Yvonne is er weer met haar kaarsen, gemaakt van restjes oude kaarsen. De hele opbrengst komt ten goede aan het landschap Noord Holland. Van haar kaarsen verkoop is al een paddenpoel op Woestduin gerealiseerd.

9 opmerkingen:

vilterietje zei

heel aanlokkelijk! maar toch even niet, zó veel te doen, want ik vertrek woensdag naar schotland voor een weekje, deze keer niet voor vakantie, maar ziekenbezoek. veel plezier en een fijne dag, het weer gaat in elk geval meewerken:)

Marjolijn. zei

Dat gaat weer een mooi dagje worden, zeker met het zonnetje erbij. Dikke trui aan, stoeltje mee en lekker even zitten daar.
Geniet er van meis.

Anneke zei

o wat mooi.
maar weet je, ik heb vandaag al zoveel gehad.
ruwe schapenwol gevoelt, een stukje mogen vilten, de verleiding gevoeld van heel veel mooie dingen en....heel veel nieuwe plannetjes in me opgeslagen:))

Anya zei

Lijkt me een leuke zondag voor jou
tis voor mij een beetje te ver :(

Meid geniet !!

Mapi zei

Dat wordt dus een mooie dag want het weer laat zich ook van haar goede kant zien.
Vanmiddag heb ik klein bosje bloemen in de pluktuin geplukt.
Biologisch gegeten bij de veldkeuken.
Vers geplukte appels en peren gekocht en heerlijke walnoten.
Het was een fijne, zonnige middag.
Morgen naar Mam.
Geniet van de zondag Yvette, doe ik ook !
Liefs
Mapi

Lutje zei

dat moet met dit weer een mooi uitje worden....geniet er straks van

colourfullflowergirl zei

Ziet er gezellie uit, maar voor mij is het te ver. Gelukkig zijn ook in het noorden dit soort leuke evenementen te bezoeken....

Elly zei

jammer dat ik dat niet eerder wist , dat was vast een mooi uitje geweest , op naar de volgende markt dan maar ;-)

elly zei

En je werklust houdt niet op hè.

Veel succes met alles en het beste met je lijf.

Liefs
Elly