vrijdag 28 november 2008

emoties vervangen door angst

Moeilijk vind ik. Als iets je emotioneert probeer je dat een volgende keer voor te zijn en word je bang voor dat wat je emotioneert. Wil je je emoties niet laten zien? Wil je je emoties niet voelen?Is het juist niet mooi dat iets je emotioneert?
De ene keer wel de andere keer niet denk ik. Bij mij komt de angst voor verlies of dood, vaak in de plaats van houden van. Stom, want waarom geniet ik niet volop van het houden van.
Het emotioneert me enorm dat ik een aantal van jullie blogs niet geopend krijg maar daar ben ik niet bang voor, het irriteert me.
De uitslag van de mri die ik gisteren kreeg emotioneert me ook, ik was daar bang voor terwijl er nu middels een operatie wat aan gedaan kan worden.
Al die emoties.......angst is een slechte raadgever.

24 opmerkingen:

Di Mario zei

Misschien om dat je bang bent om het gevoel weer te verliezen. Maar daar moet je niet vanuit gaan. Geniet van het warme gevoel van de liefde.

Love As Always
Di Mario

kruidje zei

Ontarm de angst, want dan ben je halverwege de verwerking..
Juist de strijd om er tegen in te gaan haalt je er onder uit..
IK zie al weer een glimlach komen!!

Anoniem zei

Fijn dat uit de mri blijkt dat er wat gedaan kan worden, weer angst gehad die niet nodig was.
Angst is altijd een slechte raadgever meis. Maar ik begrijp je wel.

Weer een prachtig stuk vilt , dat je daar op de foto hebt gezet, wat kun je dat toch prachtig, ik zou er jaloers op worden.
liefs xx Haba

MariecusBruyn zei

Lieve, lieve Yvette, die angst die je voelt herken ik zo goed. Eens een prachtige emotie mogen doorvoelen en moeten afgeven hebben... je zou voor minder angst krijgen. Maar weet je, ik kan uit ervaring zeggen dat die angst minder ruimte krijgt als je je hart terug durft openstellen voor de liefde. En je bent de goede weg op aan't gaan, zeker weten!

Anoniem zei

'angst voor verlies, in de plaats van houden van'

zo herkenbaar Yvette..daar ben ik ook mee aan het worstelen.. leren om vertrouen te hebben en durven loslaten he..

sterkte met de operatie, dat is ook niet niks lijkt me..

groetjes maryan

Anoniem zei

Prachtig vilt Yvette!

Angst is zelfs de slechtste raadgever.

Emoties goed gebruiken en laten komen en gaan is een kunst op zich. Je intuïtie laat je eigenlijk altijd weten, wat, waar en hoe. Maar de mens wil soms hele andere dingen voelen en soms zelfs ontkennen. Dit alles kan in zijn/ haar nadeel uitpakken achteraf bekeken, of voorwaarts ingeschat.

Zal je mailen liefje*

Isolde

fontainefleurie zei

De veiligheid van dat je weet wat je hebt maakt dat er angst en onzekerheid is voor wat er niet is. Gooi daarboven op een rugzak met nare nervaringen en de poppen zijn aan het dansen. De bewustwording van je angst is een, nu nog een stap verder en er naast gaan staan.... Maar ja, ik ben een van die stuurlui en gevoel kruipt tot in de kleinste celletjes. Lieve Yvette, ik hoop dat de uitslag je moed gaat geven, maar vooral hoop ik dat je rust in dit moment kunt vinden. knufxD

colourfullflowergirl zei

Fijn dat je er weer bent, Yvette. Had je een paar dagen gemist.
Fijn voor je dat je geopreerd kunt worden. Natuurlijk moet je daar even doorheen, maar in wens je daarna een pijnvrij leven toe. Dat zou toch prachtig zijn...En wat een prachtig warm doek weer op de foto. Dikke knuffel Colourfullflowergirl

Martine zei

Je zat dus in die angst de afgelopen dagen en kunt nu diep doorademen.
Gelukkig.............. maar dat weet je niet op momenten dat de angst je keel dichtknijpt. Ik ben blij dat er nu iets aan gedaan kan worden.
Liefs en sterkte

es zei

Jammer van de mooie momenten als de angst voor verlies op de loer ligt.
Elimineren kun je zoiets niet stante pede, wel er steeds weer bewust van zijn en zien hoe je deze valkuil in evenwicht kunt brengen.

Sterkte met de operatie, lieverd (wanneer gepland?)

Anoniem zei

Niet meer bang zijn. Voel je beschermd.

Groet & liefs

Blauwhartje zei

Goedeavond lieve Yvette angst is de meest slechte raadgever die er is maar ze toch is ook een beschermengel omdat net de angst je beschermd voor dingen waar je je van terug houd je zult door je angst heen moeten komen wil je je terug kunnen openstellen voor de liefde want houden van is een stukje overwinning opjezelf door de angst te doorbreken en ik weet zeker dat je dit lukt. Ben blij voor jou dat de mir duidelijk breacht en het door een operatie kan verholpen worden ondanks dit niet dadelijk een prettig voruitzicht is maar erna voor jou een stuk aangenamer zal zijn heel veel sterkte!

OT.Ik zag dat je mijn fotologje ook gevo,den hebt ik heb ik totaal 6 logjes vol je vrij een er een kijkje te nemen

http://blauwhartje.punt.nl/
http://dewerelddooreenlensbekeken.punt.nl/
http://jeeigenwerkineenboek.punt.nl/
http://fotogedichten.punt.nl/
http://onsthemagedichtenhoekje.punt.nl/
http://tkandelaartje.punt.nl/

Wens je een heel fijn weekend
Liefs Blauwhartje

klaproos zei

lieve yvette, angst is de slechtste raadgever die je je kunt bedenken die werkt verlammend,

laat al je emoties maar komen zo ze komen, je moet jezelf niet gaan zitten tegenhouden, dat werkt alleen maar tegen je, ( heb ik gemerkt)
wat anderen ook zeggen, jij weet wat goed voor jou is, zeggen wat je wilt en doen wat je wilt,
zo.... ik heb gesproken..
en liefde voelen... da's genieten :-)
heerlijk dat je dat kunt zeggen:-)

dikke knuffel
klaproos

beuzeblaadje zei

Och Yvette, emoties.....
Je kunt er tegen vechten maar meestal verlies je toch! En hoe harder je er tegen vecht hoe erger de emoties vaak worden. Mijn ervaring is dat je er het beste maar aan toe kunt geven.

Ik las iets van een uitslag MRI die "meegevallen" is maar er moet wel een operatie plaatsvinden?

Heel veel sterkte alvast en
een heel fijn weekend,
beuzeblaadje

Wim zei

Iemand waarvan je houdt gaan afhalen op de luchthaven roept bij mij enorme emoties op, en die wil ik voor geen geld vervangen door angst

curieuzeneuze zei

alle wijze webbies van hierboven hebben alles al gezegd wat ik zou willen zeggen.

ik wens je een heel mooi en liefdevol weekend, yvette en .. veel sterkte,

gerdaYD zei

Angst is een belangijke levensreddende emotie, rechtstreeks vanuit de kleine hersens komend. Misschien heb je hier wat aan om te begrijpen over wat het gaat: http://mediatheek.thinkquest.nl/~llb106/angst.php/
Lieve Yvette, blij dat er een oorzaak én remedie gevonden werd. Ik wil jou zo graag gelukkig zien...

Morgaine zei

Ga mee met de stroom, vechten maakt erger, er in mee gaan maakt dat je je gedachtenstroom open maakt naar het waarom, schrijf een brief aan je angsten en zie waarom, en ontmantel ;-)

Ben ik ook mee bezig lieve schat, ben niet voor niets van de been afgehaald ;-)

Sterkte en beterschap ook voor jou!
XXX

assayya zei

ze liggen zo dicht bij elkaar, angst en vertrouwen.
angst voor wat er gaat gebeuren en het vertrouwen, dat het uiteindelijk allemaal goed komt.
angst is donker, vertrouwen is licht.
het is jouw keuze en jouw kracht:))))

lillylauma zei

Het schijnt het beste te zijn om je emoties helemaal te doorgaan. Makkelijker gezegd dan gedaan, "liefde is angst laten varen". Veel sterkte, focussen op na de operatie, als het weer beter gaat.
Prachtig vilt!

Groetjes,
Lillylauma

grrl+dog zei

Hey Yvette...Just wanted to thankyou HEAPS for followig my bloggy...how did you KNOW I love felting and will be taking a 5 day summer school course it it? Thank you for finding me so I can find YOU!

Dees zei

Ohhh Yvette,mij emotioneert het dat ik je niet even heb gebeld donderdag,maar ik vind het heel fijn om te lezen dat er dus wel iets aan gedaan kan worden!Ik bel je snel om even bij te babbelen.liefs Dees

fontainefleurie zei

licht aan het eind van de tunnel - wordt dat volgend jaar? Ben je nu druk bezig met de markt van Inge en straks nog de tentoonstelling?
Leuke link grrl+dog! xD

Corrie zei

"De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent is de volmaakte liefde nog geen werekelijkheid geworden".
Yvette, ook al zijn we nog niet volmaakt in de liefde en is onze vrees dus ook nog niet geheel uitgebannen, we streven ernaar door lief te hebben. We zijn op de goede weg om onze angsten te overwinnen en Hij die liefde IS, gaat naast ons, laat ons daarin nooit alleen. We gaan daarin als mens samen een weg, niets ligt zomaar kant-en-klaar op ons te wachten, hoe heerlijk dat soms ook lijkt. Samen...je bent niet alleen.