woensdag 23 april 2008

blije blafke

blaf
Het is haar weer gelukt!
niets lijkt de moeite waard, je ziet elk dood vogeltje, er zijn alleen maar tranen van binnen terwijl je gewoon door moet met vrolijk zijn, met naar iedereen luisteren, alles is te veel, moe, lamlendig, vlak, nutteloos, zinloos, eindeloos, waardeloos, maar dan is er blaf!
De honden merken alles en proberen me elk op hun eigen manier te helpen. Blaf doet dat door alles uit de kast te trekken om me aan het lachen te maken! Gisteren gingen blaf en ik naar clicker les op de kynologenclub.
Met behulp van een doosje dat je kan laten klikken (clicker) kan je honden dingen aanleren zonder enige dwang, ze doen dingen door zelf na te denken. Wat moet ik doen om een klik te krijgen met bijbehorend voertje? Ze doen van alles, rondjes draaien, staan, liggen, mooi zitten, om je heen rennen en als ze iets doen wat in de richting komt van wat jij wil klik je en krijgen ze een voertje. Je wilt dat ze iets beter doen en ze halen weer alles uit de kast om een klikte krijgen en denken echt na wat ze moeten doen en als het weer is wat jij wil klikje en dan weer een voertje en zo verder tot ze een oefening perfect doen. Ze hebben er zo'n plezier in en ineens voelde ik van binnen dat er bij mij iets aan het veranderen was.Ik werd weer een beetje blij en dat ben ik nu nog steeds!
5 opmerkingen:

kruidje zei

het zorgt voor een innige band met hond en al.. mooi!

Morgaine zei

Lieve Yvette, helemaal OT even, ik ga nu net van de pc af, laatste rondje met Lycos en even doek opzetten voor nu en straks, maa je mag mij linken, natuurlijk mag dat, kom later als rust is wedergekeerd jouw blog even helemaal bekijken :D

Ik zie Kruid hier al, dus zit het helemaal goed!

XXX
liefs
Morgaine

MariecusBruyn zei

Wat zouden we zijn zonder onze lieve honden? Mij brengt onze Tanny ook steeds weer terug bij mezelf op deze wereldbol.
Ik vraag me af... zou zo'n klikje ook helpen voor mensen? Anders schaf ik mezelf er één aan en kan ik gaan klikken als ik vind dat ik iets goeds gedaan heb (knipoog)

Martine zei

Dat is toch een goed gevoel, als je weet dat je het geluk naar je toe kunt klikken. Ik zou dag en nacht klikken.

@ Dan ga je toch mee!!!!!!!!!!

lillylauma zei

Dieren kunnen een enorme steun zijn. We kunnen wat dat betreft nog heel veel van ze leren. Ik ben ze ook erg dankbaar voor wat ze mij allemaal hebben gegeven.
Hele leuke foto!

Groetjes,
Lillylauma