maandag 7 juli 2008

de waan van de dag


Op de foto zie je een doek door ongeveer 80 mensen gemaakt voor een vriendin die 50 werd.
Ik vind het zo mooi om te zien dat al die mensen even uit de waan van de dag gestapt zijn om elkaar te ontmoeten in het maken van dit vilten doek.Het byzondere was dat bijna niemand praatte, dat iedereen de kleurtjes uitzocht die mooi voor hen waren.Er is iets gemeenschappelijks ontstaan, iets waarin iedereen zijn diepere zelf heeft gelegd.Ik heb dit weekend een boek gelezen van Mieke Pot, de groote stilte.Het heeft me zo beroerd.Het heeft me zoveel inzicht gegeven in het opzoeken van de stilte in jezelf. Hoe belangrijk dat is om tot rust te komen, om te kunnen handelen vanuit degene die je echt bent. Om te luisteren naar de wijsheid die verloren gaat in de waan van de dag.

11 opmerkingen:

Martine zei

.......................................................

Mieke zei

Wat een schitterend doek Yvette.En gaaf met zoveel mensen eraan gewerkt..moet een goed gevoel geven.

MariecusBruyn zei

Wat is dat prachtig geworden! Ongelooflijk hoe je met z'n tachtigen toch zo'n gelijkgestemd werk kunt maken. Volgens mij kan je geen mooier geschenk krijgen: gemaakt met liefde en echtheid... Hopelijk put je vriendin hier in de komende 50 jaar heel wat zielekracht uit!

Corrie zei

Dag Yvette, van de week was ik al komen lezen na jouw bezoekje aan mijn blog, maar hier kon ik niet "eventjes" een logje of wat lezen. Hier vind ik een levensverhaal met een enorme openheid van een vrouw die zich heel kwetsbaar durft op te stellen. Ik bewonder je moed en die moed en kwetsbaarheid spreken uit al je werk. Het grijpt me aan! Het is eigenlijk teveel om het allemaal ineens voorbij te zien komen, zoals een gesprek met een heel open mens soms ook wel eens bijna teveel ineens kan zijn. Vanaf nu kan ik beetje bij beetje lezen en het logje van vandaag was dus nieuw en dat is een heel mooi stuk om te zien en te lezen, die samenwerking doet wonderen soms...

marion zei

Geen wijsheden maar stilte..
Ik stil even mee..
Wat een prachtig doek zeg.. Fijne week..

Morgaine zei

Zolang je in die stilte maar weet en voelt dat het echt jij is die het ontrafelt :D

Schitterend doek, en in stilte wordt vaak meer gezegd dan in harde woorden, toch... het hart en de kuil, ook die mag niet vergeten worden!

Zo leerde ik vandaag weer eens.

XXX

curieuzeneuze zei

het doek is een uniek kunstwerk geworden!

wat zal je vriendin blij zijn!
dit wordt haar dierbaarste schat, durf ik wedden!

de stilte vinden in jezelf ..
DE weg naar het grote geluk?

Anneke zei

dat kleed spreekt zelf zo duidelijk, zoveel en zo kleurrijke woorden hebben wij niet.
daarom gewoon maar zwijgen en genieten:))

kruidje zei

wat is dit byzonder zeg.. prachtig om dit een ware vriendin te mogen geven!

fontainefleurie zei

ik sluit me helemaal bij Anneke aan - het eerste wat me opviel zijn de levendige kleuren - ik kan me bijna voorstellen hoe dat heeft gevoeld bij het maken - en dit gevoel zal zeker je vriendin hebben omarmd..

DymphieM zei

wat een prachtig vilt maak je. samen met anderen eraan gewerkt hebben maakt het extra speciaal voor je vriendin.

dank voor je bezoek aan mijn bog en je lieve reactie. op het 'blog van de week' ga ik proberen iedere week een favoriet blog van me in het zonnetje te zetten. bekend en onbekend, hot en haar door elkaar.

fijne dag gewenst