donderdag 22 mei 2008

vriendschap: als hij zwijgt blijft je hart luisteren naar zijn hart

de foto hiernaast is van een werk dat das op een podzol vond lijken. Das is geoloog en van wat hij zei herinner ik me dat het een doorsnede van een bepaalde grondlaag is.Op deze manier wil ik ook graag naar vrienden kijken. Je ziet niet in welke laag iemand zich bevindt, maar je weet dat er andere lagen zijn. En valt er even niets te praten dan luistert je hart mee!

8 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

Da's een mooie, Yvette, en een waarheid als een koe. Het zou soms handig zijn om te zien welke lagen er allemaal zijn, maar als we ze niet met onze ogen kunnen zien, dan toch wel met ons hart.

Martine zei

Mooi idee om zo naar vriendschap te kijken en die lagen bevallen me. Ik ga dan meteen in vilt denken.

klaproos zei

da's heel mooi beschreven hoe een mens in elkaar zit,
verschillende lagen:-)

van sommige mensen wil je elke laag onderzoeken en van d'andere
heb je aan de buitenkant al genoeg:-)

prachtig beschreven...
geniet van deze nieuwe dag.. als ware het dat je een nieuwe laag mag aanboren :-))

liefs
klaproos

Morgaine zei

En soms wil je iemand laag voor laag uitpellen maar dan stuit je op een groot scherm die alles afsluit, zonde vind ik dat altijd, maar in zwijgen word heel veel vertelt en komt het schermpje vaak naar beneden waardoor je in stilte heerlijk verder kunt pellen :D

XXX

Lut zei

Vriendin E heeft haar "uienprincipe" met alle laagjes ;-)Nu ik er dieper over nadenk is dat ook niet mis. Bij elk te verwijderen laagje tranen van verdriet of blijdschap en zo raak je naar de échte warme kern en kan je die gaan koesteren. En zie je mekaar jaren niet, en dan weer wel, dan is dat warme gevoel nog altijd hetzelfde. Zo ervaar ik dat en het blijft een zegen.

Brechtje zei

Hoi Yvette, ik ging even zoeken naar je blog, en jawel, gevonden! :)
Mooie dingen schrijf je hier. Eigenlijk wist ik niet zoveel over je, maar deze "laagjes" kon ik eigenlijk wel aanvoelen, of gewoon zien ;)
De viltbloem ligt hier voor me, ik vind hem erg mooi! Ik kan me als kunstzinnig therapeut (nou ja...bijna afgestudeerd haha)wel voorstellen dat vilten therapeutisch kan werken! Misschien wil ik het ook wel eens gaan doen.
Liefs van Brechtje

yvette zei

Brechtje, wat leuk datje naar me op zoek bent gegaan en hebt gevonden. Ik reageer maar even zo want ik kan jou niet vinden behalve op brechtje turnt op you tube. Via wien moeten we maar even adressen uitwisselen. Gezellig was het gisteren vond je niet? Voordat ze weer naar Noorwegen gaat zullen we elkaar nog wel zien denk ik. doei brech en bedankt!

Pets zei

Wat bijzonder Yf, dit is wat ik zelf juist op deze dag heb ervaren met een hele dierbare vriend.
En het is maar al te waar en voelbaar hoe diep en intens je kunt luisteren met je hart naar zijn hart.
En de lagen worden voelbaar.

Dankje lieve Yf,
dit betekend heel veel voor me.

Hele dikke knuffel.